Utrata wagi z Fizzy Slim: prawdziwa szansa czy prosty marketing?

Globalny problem otyłości dotyka ponad 2 miliardy ludzi na całym świecie i wiele osób poszukuje szybkiego, a przede wszystkim skutecznego rozwiązania problemu utraty wagi. I chociaż duża liczba odchudzających suplementy są sprzedawane jako cudowne leki, wyniki są często poniżej oczekiwań. Każdy marzy o odchudzającym suplemencie, który potrafi topić tłuszcz bez wpływu na masę mięśniową. Ale czy taki produkt rzeczywiście istnieje? I czy istniejące produkty są naprawdę skuteczne? Fizzy Slim jest jednym z najczęściej dyskutowanych produktów. Próbowaliśmy dowiedzieć się więcej. W tej analizie postaramy się odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących tego produktu: Jakie są składniki Fizzy Slim - i czy są one skuteczne? Innymi słowy, czy Fizzy Slim może naprawdę pomóc Ci schudnąć?

Wszystkie składniki w Fizzy Slim są uważane za powodujące utratę masy ciała, ale w pewnym stopniu. Chociaż wszystkie te składniki znajdują się w różnych innych suplementów odchudzających, taka kombinacja aktywnych składników jest, szczerze mówiąc, wyjątkowa. Fizzy Slim zawiera następujące składniki: imbir, jagody Goji, witaminy C, B2, B5, B6, B8 i B12..., a w szczególności ekstrakty Garcinia Cambogia, które zawierają kwas alfa hydroksycytrynowy (AHA), znany jako skuteczny środek zmniejszający apetyt. Zbadajmy teraz każdy z tych składników, aby dowiedzieć się, w jaki sposób pomagają one spalić tłuszcz, zachowując jednocześnie masę mięśniową.

Miłośnicy naturalnych środków zaradczych są przekonani o zaletach ekstraktu imbiru przy utracie wagi. Ale czy istnieją podstawy naukowe? Imbir jest przyprawą korzenną powszechnie stosowaną w wielu potrawach w różnych kulturach na całym świecie. Od dawna jest wypożyczana dla celów leczniczych i może być stosowana jako proszek lub ekstrakt. Spożywanie ekstraktów imbiru nie stwarza szczególnego zagrożenia, poza następującymi skutkami ubocznymi: oparzenia i zgaga, bóle brzucha i biegunka. Ponadto, badania naukowe wykazały niektóre właściwości imbiru przeciw otyłości: w niedawnym badaniu, grupa testowa po śniadaniu użyła preparatu na bazie imbiru sześć godzin po śniadaniu, podczas gdy druga grupa testowa zaabsorbowała placebo. Wyniki badań wykazały, że imbir znacznie przyspieszył przemianę materii uczestników badania. Ponadto, grupa imbiru spożywa mniej kalorii niż grupa placebo spożywająca.

Po pierwsze, wyciąg z imbiru zwiększa uczucie sytości.

Jednym z głównych czynników wpływających na przyrost masy ciała jest przekąski między posiłkami. Badania naukowe wykazały, że imbir wywołuje wrażenie sytości i pomaga jeść mniej. Efekt ten wynika z zdolności imbiru do stymulowania neuroprzekaźnika w mózgu zwanego serotoniną. Ponadto imbir zwiększa również poziom leptyny - kolejny hormon, który również wywołuje uczucie sytości.

Ekstrakt imbiru ma właściwości termogeniczne

Właściwości termogeniczne imbiru również sprzyjają utracie masy ciała. Innymi słowy, imbir przyspiesza metabolizm i pozwala organizmowi szybciej spalić kalorie.

Ekstrakt imbiru ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne

Najnowsze badania sugerują, że stres oksydacyjny i stan zapalny są również ważnymi czynnikami wpływającymi na przyrost masy ciała. Wyciąg z imbiru, dzięki silnemu przeciwutleniaczowi i właściwościom przeciwzapalnym, pomaga lepiej kontrolować wagę.

Jagody Goji rosną głównie w Himalajach, w regionach Tybetu i Nepalu, w północnych i południowych Chinach. Jagody Goji są od wieków stosowane w wielu krajach azjatyckich jako pożywienie i medycyna naturalna. Twierdzi się nawet, że dzięki tym zatokom mieszkańcy tych regionów żyją dłużej. Jagody Goji, znane również jako Lycium barbarum, są jaskrawoczerwone i suszone do postaci rodzynków. Mają lekko słodki i kwaśny smak, który często uważany jest za skrzyżowanie rodzynków, wiśni i żurawin.

Korzyści terapeutyczne i odżywcze jagód Goji są obecnie uznawane w świecie zachodnim. Jagody Goji mają obfite ilości beta-karotenu, witaminy C, żelaza, białka, 18 aminokwasów, 21 pierwiastków śladowych takich jak żelazo, wapń, fosfor, selen, cynk i miedź, witaminy B1, B6 i B2, a także mają wysoki poziom polisacharydów. 

Jagody Goji są ważnym źródłem przeciwutleniaczy, np. jagody Goji są ważnym źródłem przeciwutleniaczy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *